Benvinguts a Metamorfosi!

Us convidem a participar en el nostre blog, compartint amb nosaltres les vostres opinions, idees i experiències.

Hi trobareu diversos recursos educatius que esperem que us puguin ser útils, així com notícies i articles relacionats amb l'educació i els mestres.



Gràcies per la vostra visita i fins aviat!

diumenge, 6 de juny del 2010

L'ESCOLA VERDA

L'Escola Verda és un projecte d'innovació que pot dur a terme qualsevol centre d'educació primària. Consisteix a seguir uns passos relacionats amb l'ecologisme, el reciclatge, l'estalvi energètic i d'aigua, etc. fins a aconseguir el distintiu d'Escola Verda que otroga el Departament d'Educació.

En primer lloc, aquell centre que vulgui tenir el distintiu, ha de presentar un Pla de Cohesió on es redacten tots els seus objectius ambientals. Aquest objectius es poden aconseguir a través de Programes d'Acció, on es proposen les actuacions concretes que el centre durá a terme per a aconseguir els objectius plantejats al Pla de Cohesió. El centre compta amb un temps determinat per a arribar als objectius fixats.

Quan l'escola ja té determinats quins seran els seus Programes d'Acció, haurà de fer una diagnosi ambiental per veure la situació o punt de partida en que es troba l'escola, i per tant, saber quins seran els canvis a realitzar per a arribar als objectius.

Tot seguit, posa en marxa els Programes d'Acció, que té una durada d'un curs escolar i que materialitzará els objectius marcats.

Al final del curs,  es fa una valoració de l'aconseguiment dels objectius, i si és favorable, el Departament d'Educació otorgrà a l'escola el distintiu d'Escola Verda.

El distintiu té una vigència de 2 anys, i el procès tornarà a començar.

Les accions o activitats que les Escoles Verdes realitzen són:

- recollida selectiva de les deixalles
- ús del bock 'n roll: enbolcall reutilitzable per als entrepans
- responsabilitzar als alumnes de l'estalvi energètic (apagar llums quan no són necessàris, ús responsable de l'aigua, etc.)
- reutilització del material: paper, capses, etc.
- creació d'un hort

Entre d'altres.

Alguns dels centres adherits al projecte són el CEIP Les Moreres a Les Pobles, i l'Escola d'Educació Escpecial Garbí, a El Vendrell.

L'Escola Verda és una forma d'escola enriquidora i que inculca uns valors molt importants als alumnes: la sostenibilitat i la cura del medi ambient són mestes aconseguibles si es prenen com un hàbit diari.

Esperem en un futur el projecte Escola Verda sigui comú a totes les institucions educatives i, perquè no, a totes les empreses i entitats de tot tipus.

Podeu trobar més informació a:


2 comentaris:

  1. Com a mestre d'una escola verda, dir que aquest projecte funciona correctament. Sembla estrany com els alumnes tenen conciència de la natura i pensen el que pot passar si no la cuidem.
    Tots els nostres alumnes col.laboren, des dels més petits crean un hort, fins als més grans que ajuden en tasques que s'organitzen.
    Finalment, dir que seria bo que aquest projecte el coneguessin més escoles i l'apliquessin, ja que entre tots podem fer que la natura no empitjori i tambè que els alumnes creixin amb aquesta consciència.

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies per el seu comentari i esperem que en un futur proper això que dius es faci realitat, ja que aquest seria un futur millor.

    ResponElimina

 
frases