Benvinguts a Metamorfosi!

Us convidem a participar en el nostre blog, compartint amb nosaltres les vostres opinions, idees i experiències.

Hi trobareu diversos recursos educatius que esperem que us puguin ser útils, així com notícies i articles relacionats amb l'educació i els mestres.



Gràcies per la vostra visita i fins aviat!

diumenge, 6 de juny del 2010

Cacera del Tresor

QUÈ ÉS?

La Cacera del Tresor és una eina educativa molt utilitzada entre els mestres i professors que integren Internet a les seves classes.

Consisteix a proposar una sèrie de preguntes sobre un tema determinat, i proporcionar als alumnes un llistat de recursos i pàgines web, on poden trobar la informació necessària per a respondre-les.

Al final es proposa una gran pregunta, la resposta a la qual, no la trobaran en aquestes planes web, sinó que els alumnes hauran de fer servir els coneixements adquirits durant la cerca, per tal de respondre-la.

 ESTRUCTURA

1.  Proposta del tema
2.  Introducció
3.  Preguntes d'investigació
4.  Recursos per trobar les respostes
5.  La gran pregunta: la resposta l'ha de deduir l'alumne a partir de tot allò que ha après amb les preguntes anteriors

OBJECTIUS

Els objectius de la Cacera del Tresor estan orientats a treballar les competències "Aprendre a aprendre", "Autonomia i iniciativa personal" i "Tractament de la informació i competència digital". És a dir, la Cacera del Tresor potencia les capacitats de trobar respostes, solucionar problemes, plantejar-se preguntes i auto avaluar-se, així com prendre decisions, planificar i realitzar tasques per iniciativa pròpia i, sobretot, saber cercar i seleccionar informació, interpretar-la i analitzar-la, i utilitzar les TIC de forma profitosa.

ON TROBAR MÉS INFORMACIÓ?


EXEMPLES


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
frases