Benvinguts a Metamorfosi!

Us convidem a participar en el nostre blog, compartint amb nosaltres les vostres opinions, idees i experiències.

Hi trobareu diversos recursos educatius que esperem que us puguin ser útils, així com notícies i articles relacionats amb l'educació i els mestres.



Gràcies per la vostra visita i fins aviat!

dilluns, 7 de juny del 2010

Projecte 1x1


EN QUÈ CONSISTEIX?

Actualment, amb el sorgiment de les noves tecnologies, es veuen afectades totes les àrees del coneixement i s'han generat noves modalitats d'ensenyament i transmissió de les idees basades en el ús de tecnologies com la televisió, la transmissió satelital, Internet,... El projecte 1x1 es un nou model d’aprenentatge on les aules son equipades de pissarres digitals,  projector i alumnes amb portàtils individuals, on la classe es converteix en un espai connectat a la xarxa.
El projecte 1x1 significa un canvi de la manera d’ensenyar, un canvi al model tradicional. Per tant, s’han de canviar les maneres de fer per a donar una resposta adequada a tots els alumnes.


El projecte implica aules preparades però també un professorat per a afrontar un nou model pedagògic.
A mesura que passa el temps, el professorat a de fugir més de les classes magistrals perquè actualment no es ell el únic posseïdor de la informació, cosa que fa que cada vegada aquest tingui un paper d’acompanyant en la formació del coneixement de l’alumne.
La motivació de l’alumnat es, segons el professorat, més alta, cosa que influencia en els resultats acadèmics.


VOLS SABER-NE MÉS?


http://www.slideshare.net/balcells04/projecte-educat-1x1-1
 

2 comentaris:

  1. Sóc una estudiant de Magisteri que estudia a Barcelona i he trobat molt interesant aquest comentari sobre el projecte 1x1, realment com a futur docent, dir que és molt important que potenciem les noves tecnologies i tot el que l’envolta, ja que aquesta és una nova eina d’aprenentatge que motiva als alumnes.
    No hem de aturar-nos en el passat, tenim que innovar en la forma d’ensenyar, i no centrar-nos en el model tradicional.

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies Georgina. Tot això que dius és interessant i, a més, portes molta raó.

    ResponElimina

 
frases